Vi ste ovdje: & nbsp;   Naslovna strana » O nama


O nama

Zentiva, evropski ogranak Sanofi grupe u poslovanju sa generičkim ljekovima, je treća po veličini kompanija i spada u kompanije za proizvodnju generičkih ljekova koje se najbrže razvijaju u Evropi.


Zentiva

Zentiva, evropski ogranak Sanofi grupe u poslovanju sa generičkim ljekovima, je treća po veličini kompanija i spada u kompanije za proizvodnju generičkih ljekova koje se najbrže razvijaju u Evropi. Zentiva je zanačajan generički partner sa počecima koji datiraju još od 15. vijeka.

Danas smo na istaknutom mjestu u razvoju savremenih, visokokvalitetnih i pristupačnih ljekova.

Trenutno poslujemo na 32 tržišta, sa ciljnom populacijom koja broji blizu 800 miliona ljudi. Zentiva drži vodeće pozicije na nekoliko farmaceutskih tržišta, kao što su Republika Češka, Rumunija, Slovačka i Turska i uspješno širi svoje poslovanje na druga tržišta zapadne, centralne i istočne Evrope.

Naš uspjeh je zasnovan na bliskim i čvrstim odnosima sa ključnim poslovnim partnerima, ljekarima, farmaceutima i pacijentima. Zentiva je posvećena isporučivanju visokokvalitetnih generičkih ljekova i omogućavanju pristupa spektru programa za edukaciju i podršku.

Naš širok portfelj proizvoda obuhvata glavne terapeutske oblasti. Naše glavne grupe proizvoda obuhvataju antiinfektivne i ljekove za kardiovaskularne bolesti, bol, poremećaj centralnog nervnog sistema, zdravstvenu zaštitu žena i gastrointestinalne bolesti.

Zentiva ima četiri ključna proizvodna pogona u centralnoj i istočnoj Evropi, koji joj omogućavaju da proizvodi i distribuira brzo i efikasno proizvode na sva tržišta na kojima je zastupljena. Mi čuvamo najviši kvalitet proizvoda i standarde bezbijednosti kroz naše linije proizvodnje i snabdjevanja. U našim najnovijim savremenim objektima je zaposleno skoro 3.000 lica, sa godišnjom proizvodnjom od 440 miliona jedinica, što čini Zentivu jednim od najvećih proizvođača faramceutskih proizvoda, po zapremini, u Evropi.

Zentiva je ključni elemenat strategije Sanofisa, koji isporučuje visokokvalitetne, pristupačne i pouzdane ljekove pacijentima i zdravstvenim institucijama širom Evrope. www.sanofi.com

Last update: 5.12.2011 11:32 


[ ↑ K obsahu ↑ ]